Volg ons op
Stijn Deckers

Stijn Deckers heeft zijn Master diploma's in Orthopedagogiek en in Research Master of Behavorial Science. Tijdens deze opleidingen heeft hij expertise opgedaan als orthopedagoog i.o. met kinderen met een lichamelijke, verstandelijke en meervoudige beperking. Als onderzoeker binnen het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft hij uitstekende statistische en methodologische vaardigheden verworven. Zijn Master-scriptie voor Orthopedagogiek richtte zich op eetproblemen bij peuters (met een meervoudige beperking) en zijn scriptie voor de Research Master richtte zich op slaapproblemen bij adolescenten en volwassenen met een licht verstandelijke beperking.
            Hij heeft verdere praktijkervaringen met de doelgroep opgedaan tijdens zeven jaar als vrijwilliger voor de stichting Wigwamvakanties, waar hij persoonlijk begeleider is geweest van kinderen met een (meervoudige) beperking. Tevens heeft hij in meerdere gezinnen op basis van PGB gewerkt. In samenwerking met stichting Wigwamvakanties is hij de initiator van de Wigwam Communicatieweekenden voor gezinnen met kinderen met een (ernstige) communicatieve beperking.
            De koppeling van praktijk en onderzoek komt terug in het praktijkgerichte promotieonderzoek dat door hem wordt uitgevoerd aan de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven, waar hij sinds september 2011 als docent/promovendus betrokken is bij het Lectoraat Health Innovations & Technology en de opleiding Logopedie. Zijn promotieonderzoek richt zich op de taal- en spraakontwikkeling van jonge kinderen met Downsyndroom en de inzet van Ondersteunde Communicatie.

Stijn verdedigt zijn proefscrift op 29 juni 2017 om 12.30hr (Radboud Universiteit Nijmegen). Stijn is sinds najaar 2016 voorzitter van ISAAC-nf (International Society for augmenrative and alternative Communication Netherlands/Flanders).

Contactgegevens:

E-mail: stijn.deckers@fontys.nl
Telefoon: 08850-89512
Bezoekadres: Ds. Th. Fliednerstraat 2, 5631 BN te Eindhoven

Recente nieuwsberichten, publicaties & rapporten
Twitter
Verbeelding